Welkom bij ES klein

Gepubliceerd door Helena op

Ensemble Soest klein, opgericht in 2017, is een kamerkoor dat streeft naar samenzang op niveau. Het ensemble bestaat momenteel uit 9 vrouwelijk gevorderde amateurzangers met Norien Siemons als dirigent. De ‘S’ staat voor Soest en we willen graag een klein ensemble blijven. De naam Es klein heeft ook een dubbele betekenis voor mensen die ingewijd zijn in muziek: Eb klein staat voor de toonladder of drieklank Eb mineur (Ebm).

Onze stijl is divers; we zingen verschillende klassieke muziekstijlen, zoals Vaughan Williams, Schubert, Orlando di Lasso, Orazio Vecchi, Monteverdi, Antoine Gardane, Michael Este en ook moderner musicalrepertoire, zoals Somewhere van Bernstein en the Sound of Silence van Paul Simon. Verder laten we ons graag uitdagen door improvisatie. Iedereen krijgt de kans om een solopartij te zingen en om verschillende stemsoorten (sopraan, mezzo, alt, etc) te zingen. Dit maakt ons ensemble uiterst dynamisch, spannend om aan mee te werken en om toe te horen.

We hebben afgelopen jaren met veel plezier intensief gerepeteerd en geven uitvoeringen en workshops. Ook zijn we nog op zoek naar tenoren en bassen om ons repertoire te kunnen uitbreiden tot een gemengd ensemble.

Vind je eigen stem bij ons koor!

Vind u het leuk om te reageren? Dan kunt u hieronder uw reactie plaatsen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *